De zonneboiler

Dankzij een zonneboiler kan je met de warmte van de zon je sanitair water opwarmen. Een of meerdere zonnecollectoren, die je zowel op een plat als op een hellend dak kan monteren, zorgen ervoor dat de zonnestralen worden opgevangen.

De werking van een zonneboiler klinkt heel logisch maar het proces kan je op zijn minst inventief noemen: Door speciale collectoren te plaatsen op het dak of in de tuin wordt warmte geabsorbeerd die opgevangen wordt door een speciale vloeistof die steeds in beweging blijft. Deze vloeistof stroomt door kleine buisjes naar de warmtewisselaar die terug te vinden is in een opslagvat met water. Het warme water in dit opslagvat kan gebruikt worden voor tal van huishoudelijke taken zoals warmwaterproductie en ondersteuning van de centrale verwarming. Tijdens de zomermaanden kunnen zonneboilers zo goed als volledig instaan voor de productie van warm water in huis. In de winter kan een combinatie gemaakt worden met een warmtepomp of condensatieketel.

Indien voor de naverwarming er geen ondersteuning mogelijk is door een verwarmingsketel of aparte warmtepomp, kan er gekozen worden voor een warmtepompboiler met solarondersteuning. Dit is een zonneboiler met een ingebouwde warmtepomp als naverwarming indien nodig. Dit is een zeer energiezuinig alternatief.

Wij gaan ook uit van het standpunt dat elk gezin en woning anders is. Dit betekent dat wij elke zonneboilerinstallatie apart bekijken en op uw maat berekenen. 

 

Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

 

Voordelen van een zonneboiler

  • De productie van warm water is volledig gratis en in eigen beheer.
  • De naverwarming kan door een bestaande verwarmingsketel fungeren.
  • Als je investeert in een zonneboiler maak je aanspraak op subsidies en diverse premies.
  • Bijzonder milieuvriendelijk en weinig vervuilend.