WAAROM KIEZEN VOOR EEN CONDENSATIEKETEL?Als u op een milieuvriendelijke en energiebesparende manier een maximaal rendement en een groot warmtecomfort wil, dan is een condensatieketel vandaag de beste keuze.

  • Innovatieve techniek: een condensatieketel recupereert de warmte die aanwezig is in de waterdamp (condensatie) van de verbrandingsgassen – en die normaal langs de schouw zou verdwijnen – en zet die om in nieuwe warmte.
  • Zuinig: in een condensatieketel gaat er dus geen warmte verloren. Zo bespaart u energie (en geld). Mooi meegenomen in tijden van stijgende olie- en aardgasprijzen.
  • Milieuvriendelijk: de uitstoot van giftig CO (koolstofmonoxide) en NOx (stikstofoxide), verantwoordelijk voor zure regens, wordt drastisch beperkt. Zelfs tot tienmaal minder, in vergelijking met een klassieke ketel.

Tijd om uw oude ketel te vervangen? Contacteer ons snel... 

 

 

 

 

CONDENSATIEKETEL IN DE KIJKER

De ATAG I-serie verdient speciale aandacht; dit toestel is uitgerust met een extra – gepatenteerde – warmtewisselaar, de zogenaamde Economizer, die het inkomende koude water eerst opwarmt voordat het uiteindelijk op 60°C wordt gebracht.
Deze Economizer bevindt zich in de rookgasafvoer en maakt gebruik van de aanwezige restwarmte van de rookgassen. Dit principe zorgt voor een nóg hoger tapwaterrendement én een nog lager gasverbruik
.

Bij veel verwarmingsketels gaat er nog steeds veel warmte via de rookgasafvoer verloren, zeker bij de productie van warm water, omdat het toestel dan op een hoger vermogen moet werken. Zelfs bij condensatieketels gaat er dan nog dikwijls tussen de 50°C en 70°C verloren via de rookgassen. Daardoor is bijna geen condensatie en geen recuperatie van rookgassen. De ATAG I-serie brengt hier verandering in.


Bekijk het filmpje:

ATAG I-serie