Soorten ventilatiesystemen

Woningventilatie kan bereikt worden met verschillende ventilatiesystemen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, architectuur en budget kan je volgende methodes toepassen:

 

 

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Wanneer je de woning reeds grondig gerenoveerd hebt is het niet altijd mogelijk om lucht op een natuurlijke weg af te voeren. Dit kan het geval zijn wanneer je dak luchtdicht en goed geïsoleerd is afgewerkt. In dat geval kan je ervoor opteren om een mechanische luchtafvoer te plaatsen. Hierbij wordt de vochtige en vervuilde lucht aangezogen via luchtkanalen in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Bij het klassieke C-systeem zal de luchtaanzuiging continu gebeuren. Het C+ systeem is zelfregelend en ververst de lucht enkel indien nodig.

images6QJM3ENG renson

 

 

 

 

 

 

 

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D - balansventilatie

Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer

Het systeem D is van begin tot einde een volledig gecontroleerd systeem. Zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht wordt met sensoren volledig bijgestuurd. Een leidingnet doorheen de woning verdeeld deze lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de 2 luchtstromen elkaar kruisen. Hierbij spreken we van een balansventilatie. Ventilatiesysteem D is heel efficiënt en bijzonder energievriendelijk. Nieuwe woningen worden bijna uitsluitend nog van dit systeem voorzien.

 

d 27511197

 

 

 

 

 

 

Wat doen wij voor U?

Elk ventilatiesysteem wordt door ons met grote zorg berekend en uitgewerkt. Wij zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit in uw woning top is. Wij werken samen met merken zoals Zehnder, Vasco en Renson, welke door de jaren heen hun degelijkheid bewezen hebben.

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord.