De Meyer Heating Solutions plaatst en geeft service aan warmtepompsystemen van onze merken. Door de jaren hebben we een goede expertise opgebouwd in deze steeds evoluerende techniek. Als koeltechnisch gecertificeerd bedrijf kunnen we instaan voor alle koeltechnische handelingen die nodig zijn voor het ontwerp, installatie en service.
We werken met 2 gerenommeerde merken: Mitsubishi-Electric en Alpha Innotec
Lucht/water
Mitsubishi-Electric biedt met hun Ecodan warmtepomp een zeer ecologisch en enocomisch systeem aan die zowel kleine als grotere vermogens kan leveren. Het systeem bestaat uit een binnen- en buitenunit die de warmte onttrekken aan de buitenlucht en afgeven aan de woning of zorgt voor warm water. De toegepaste technieken in de buitenunits garanderen een optimale inzet, 90% van de geïnstalleerde Ecodan systemen werken monovalent: dwz zonder gebruik van elektrische weerstandsverwarming. Deze technologie wordt intussen reeds jaren toegepast, met succes.
De Ecodan warmtepomp heeft een volledige geïntegreerde regeling die hybride opstelling met een bestaande verwarmingsketel perfect mogelijk maakt.
Meer info over de Ecodan warmtepomp vindt u hier: https://www.warmtepomp.be/
Brine/water
Alpha innotec brine/water warmtepompen WZS, SWC en SWP maken gebruik van aardwarmte voor duurzame verwarming, warmtapwaterbereiding en desgewenst koeling. Via een collectieve of individuele gesloten bodemwarmtewisselaar, wordt de opgeslagen energie uit de aardbodem onttrokken en ingezet voor een constant en comfortabel woon- of werkklimaat. De Alterra warmtepomp van Alpha innotec heeft als voordeel dat de module voor passieve koeling geïntegreerd kan worden in de warmtepomp wat ruimte bespaart.
Alpha Innotec biedt ook oplossingen aan voor water/water systemen die met open bron werken, deze worden vooral toegepast bij grotere vermogens.
Meer info over de Alpha Innotec warmtepompen vindt u hier: https://www.alpha-innotec.com/en/heat-pumps
Een warmtepomp benut warmte uit de natuur voor verwarming van onze woning en voor de bereiding van sanitair warm water.
Een warmtepomp onttrekt warmte aan een warmtebron (water, grond, lucht) op een bepaalde temperatuur en geeft die warmte op een hogere temperatuur af aan het verwarmingssysteem (woningverwarming, sanitair warm water). De warmtepomp pompt dus warmte van een laag naar een hoog temperatuursniveau. Hiervoor gebruikt ze elektrische energie.
Een warmtepomp onttrekt haar energie voor het grootste deel uit de omgeving. De rest wordt geleverd door de elektrische energie die de warmtepomp aandrijft.
Iedereen heeft een warmtepomp in huis, namelijk de koelkast. De binnenkant van de koelkast is de warmtebron waaraan warmte wordt onttrokken en de achterkant van de koelkast geeft warmte af.
In Vlaanderen hebben warmtepompen voor verwarming van woningen stilaan algemene ingang gevonden, dus ze zitten duidelijk in de lift.